Cryopen

CRYOTHERAPIE

Informatie


Wat is Cryotherapie?


Diverse goedaardige, kleine huidoneffenheden (zoals steelwratjes, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken) zijn in principe onschuldig, maar vaak wel hinderlijk en ontsierend. Door middel van de CryoPen, een behandeling met stikstof, kunnen deze plekjes op een heel mooie, precieze en vrijwel pijnloze manier behandeld worden.


Cryotherapie oftewel CryoPen passen we meestal toe bij het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden zoals pigmentvlekken die ontstaan door zon, ouderdomswratten, gewone wratten, steelwratjes etc. Deze huidaandoeningen bevriezen we uiterst precies met een stikstofpen. De behandeling duurt slechts enkele seconden en is vrijwel pijnloos. De behandelde zone wordt direct rood na de behandeling en kan licht gaan zwellen. Binnen twee weken schilfert het korstje af.

Na de behandeling


Direct na de behandeling kleurt het behandelde gebied rood.

De eerste paar dagen na de behandeling wordt de huidaandoening donkerder van kleur er ontstaat een korstje.

Onderhuids wordt een nieuwe huid aangemaakt.

Na 10 tot 14 dagen valt het korstje er vanzelf af en blijft er een mooie, gladde, nieuwe huid over.

De huid geneest dus zonder littekenvorming.

 

Gemiddeld aantal behandelingen


Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van het oppervlak van het behandelde gebied, kunnen we goedaardige huidoneffenheden meestal in één tot drie behandelingen verwijderen. Er is sprake van snel resultaat, maar sommige goedaardige huidoneffenheden hebben de neiging om na enige tijd weer terug te komen. Herhaalbehandeling kan dan gewenst zijn.

Nazorg

  • Het is belangrijk om van korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Wanneer de nieuwe huid af is, zal het korstje vanzelf verdwijnen. Dit proces duurt gemiddeld 10 tot 14 dagen.
  • Daags na de behandeling kan er een blaar vormen. Prik deze niet in, dit kan een litteken veroorzaken.
  • Voorkom heet douchen, baden, gebruik maken van de sauna, stoombehandelingen of voorkom zwemmen gedurende de eerste 48 uur 
  • Niet harsen, epileren of 'plukken' op de behandelde plek.
  • Vermijd zonlicht op het behandelde gebied en gebruik een zonnebrandcreme met minimaal factor 30 gedurende minimaal 3 weken na de behandeling.