Skinpen (microneedling)

SKINPEN

Informatie


Wat is Microneedling (Skinpen)?


De SkinPen wordt ingezet om een huidprobleem te reduceren zoals (rest)acne, acne littekens, chirurgische littekens, melasma, striae, hypopigmentatie en tegen de kenmerken van huidveroudering. Bij een behandeling worden er kleine gaatjes gemaakt in de huid waardoor de huid zichzelf gaat vernieuwen.


SkinPen micro-needling is een effectieve manier om de huid in de diepte te verbeteren en de aanmaak van nieuw collageen en elastine te stimuleren. Bovendien zorgt het voor een betere opname van actieve werkstoffen ten behoeve van de huidverbetering- en huidverjonging. De huid wordt sterker, egaler van kleur, weerbaarder en veerkrachtiger.

Voorbereiding

Stop 3 dagen voorafgaand van de behandeling met het gebruik van huidverzorgingsproducten met actieve ingredienten. Voorbeelden hiervan zijn retinol (vitamine A), vitamine c, arbutine, glycolzuur, salicylzuur en melkzuur.


Houdt er rekening mee dat u na de behandeling niet beschermt ben tegen de zon. Kom bij voorkeur met de auto naar je afspraak.


Draag geen make-up tijdens de behandeling.


 

Huidreacties na de behandeling

Direct na de behandeling zal de huid er rood uitzien. Dit kan een dag aanhouden. Waar plaatselijk intensiever is behandeld kunnen er kleine korstjes ontstaan.


Jeuk is een veelvoorkomende uiting en is een teken dat de huid aan het herstellen is. Krab niet aan de behandelde huid.


De huid kan licht gaan schilferen, ongeveer twee dagen na de behandeling. Dit is een positief effect dat de huid versneld nieuwe huidcellen aan het aanmaken is.


In zeldzame gevallen kunnen er hyper of hypo pigentatie op blaasjes optreden. dit is een tijdelijk effect en verdwijnt op den duur.


Het optimale resultaat van de behandeling wordt pas zichtbaar na enkele weken / maanden. De uitwerking in de huid heeft zijn tijd nodig en is een continue proces. Het volgens van een kuur is zeer aan te bevelen.

Nazorg

  • De eerste 24u na de behandeling breng je alleen de HG LIFT aan, 2-4 maal daags.
  • Na 24u mag je reinigen met een milde cleanser (gentle cleans medik8) en breng je de RESCUE balm aan op de behandelde huid, 2-4 maal daags.
  • Na 24u mag er ook weer een basis zonnebrandcreme gebruikt worden. Ook mag er weer make-up gebruikt worden.
  • Voorkom de eerste 72u heet douchen, sauna, sporten en zwemmen.
  • Na 7 dagen kun je weer overgaan op de gebruikelijke huidverzorging.
  • Voorkom zoveel mogelijk direct fel zonlicht gedurende 4 weken na de behandeling. Mocht je in de zon komen breng iedere 2u zonnebrandcreme aan minimaal factor 30. Maak tot 4 weken na de behandeling geen gebruik van de zonnebank.