Henna Brows

HENNA BROWS

Wat is brow henna


Brow henna heeft als basis de pure Indiase henna. Maar er worden in dit geval wel kleurpigmenten aan toegevoegd die zorgen voor de (koele) bruintinten. Zou je pure henna gebruiken, zoals bij hennaversieringen, dan krijg je namelijk een roodbruine afdruk op de huid en oranje tot rode wenkbrauwen.


Wat zijn Henna Brows

Het is een andere methode dan gewoon verven, omdat je niet alleen de haren maar ook de huid verft. Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller en hoef je niet meer met een eigen potlood

of poeder aan de slag. De henna zorgt voor strakkere en vollere wenkbrauwen.

Resultaat


Brow henna kleurt de haartjes voor zo’n vijf weken, de afdruk op de huid blijft tot 14 dagen zichtbaar. Langer kan eigenlijk niet, omdat de opperhuid zich constant vernieuwt. Hoe lang de henna precies zichtbaar is op de huid, hangt van verschillende factoren af en verschilt per huidtype. 

Zo is het reinigingsregime van invloed. Hoe meer er wordt geboend en gescrubd, hoe eerder de kleur zal vervagen. Ook een vette huid versnelt dit proces. Een advies om er zo lang mogelijk plezier van te hebben, is om de wenkbrauwen zo min mogelijk te reinigen en nat te maken.


Wanneer geen henna brows


* Bij zeer blonde wenkbrauwen, of een heel lichte huid. Henna heb je niet in heel licht bruin. Het geheel kan dan te hard worden.

* Bij zeer weinig haar of korte wenkbrauwen. Je kunt brow henna niet gebruiken om wenkbrauwen langer of breder te maken.

* Onder de 16 jaar. Brow henna mag past gezet worden vanaf 16 jaar.

* Bij zwangerschap. Het is niet bewezen dat het schadelijk is voor de baby. Maar onder invloed van hormonen kan de huid gevoeliger reageren.

* Vlak voor een zonvakantie. De eerste 48 uur wordt direct zonlicht op de wenkbrauwen afgeraden. En zolang de henna op de huid zit, liever niet vol in de zon, omdat dit een allergie kan uitlokken. Tenzij er een hoge beschermingsfactor wordt gebruikt.

* Bij een allergie op henna, verf of de stof ppd (p-fenyleendiamine).Nazorg

Houd de wenkbrauwen minstens 24 uur droog. 

Vermijd, indien mogelijk, hoge intensiteit oefeningen of een bezoek aan de sauna. Zweet kan ook een effect hebben.

Ga zo min mogelijk over de wenkbrauwen heen met creme, reiniging, water etc.

Ga de eerste 24 uur na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank.

De zon kan een allergie uitlokken. Mocht dit gebeuren neem contact op met de huisarts.

Laat minstens 5 weken tussen de behandelingen zitten, om te voorkomen dat zich een allergie opbouwt.